top of page

De werkwijze

CamScanner 05-12-2020 18.56.44_17.jpg
Picture People Almere (1 van 6) (3).jpg

Kennismakingsgesprek

Via Facebook, Instagram, WhatsApp of e-mail maken we een belafspraak. Dit gesprek dat wij hebben is vrijblijvend, voor jullie én voor mij. We onderzoeken dan of wij een match zijn. Het moet bij jullie en voor mij goed voelen. Ik wil echt dat jullie goed geholpen worden en dat jullie de begeleiding krijgen die bij jullie past. Als ik van mening ben dat ik niet de juiste persoon ben dan verwijs ik jullie door naar de juiste persoon.  

Voelt het daarentegen goed? Dan gaan we een stap verder.

Ik ben in de avond ook beschikbaar voor zo’n belafspraak. Dit is wel zo prettig als je bijvoorbeeld overdag moet werken.

Intake

Jullie vullen voor mij een intakeformulier in en daarnaast houden jullie twee dagen een logboek bij.

Analyse

De analyse en het logboek ga ik heel uitgebreid analyseren en ik ga het plan voor jullie maken.

Film

Terwijl ik bezig ben met mijn analyse en het schrijven van het bijbehorende plan krijgen jullie huiswerk… en dat is een film over slapen kijken.. Wees gerust: de film duurt ongeveer 10 minuten.

Consult

Dan is de analyse klaar. Vervolgens hebben wij een gesprek door middel van beeldbellen of een huisbezoek. Gedurende een flink uur neem ik jullie mee door het plan. Dit plan bestaat uit twee delen. Het eerste deel vertelt jullie wat er aan de hand is en hoe het zo gekomen is dat jullie kleintje niet goed slaapt. En het tweede deel biedt jullie stap voor stap de oplossing. Mijn plannen zijn uniek omdat ze niet alleen beschreven maar ook getekend zijn.

Nagesprek

Daarna houden we contact. Afhankelijk van het plan hebben we één tot drie weken na het consult een, telefonisch, gesprek. We bespreken dan hoe het met jullie gaat en of jullie tegen iets aangelopen zijn.  Wanneer dat nodig is kijk ik nog een keer met jullie mee naar het ritme.

Coaching

Afhankelijk of jullie een consult of een traject gekozen hebben krijgen jullie nog extra coaching. Ik werk met een strippenkaart. Dit werkt globaal als volgt: één vraag van jou en één antwoord van mij= één strip. Dit stemmen we samen af. Ook losse strippen aanschaffen na een consult is mogelijk, de strippen bij het traject zijn wel veel goedkoper!

bottom of page