top of page
 • Blijft een slaapcoach ook slapen?
  Heel veel ouders denken dat een slaapcoach bij hen blijft slapen, dat is niet hoe de meeste slaapcoaches werken. Ik ben een slaapcoach die werkt volgens de Droomritmemethode. En bij de Droomritmemethode werk je eerst aan het slapen overdag. Doordat je de oververmoeidheid weg slaapt, gaat je kindje al minder waken in de nacht. Werken aan slapen is helaas niet binnen een nacht klaar… je kindje heeft tijd nodig om dit te leren. Ik snap wel de behoefte om zelf een nachtje door te slapen. Vaak raad ik ouders, die helemaal op zijn, aan om te zorgen voor voldoende slaap. Misschien is er een opa of oma die een nachtje kan komen, kan een van het stel een nachtje naar een hotel… door die nacht, kunnen ouders vaak beter beginnen aan een slaapplan.
 • Wat kost een slaapcoach?
  Dat hangt heel erg af waar en bij wie je komt. Bij een droomritmecoach is een slaapconsult (waarbij er alleen wordt ingezoomd op het slapen) tussen de 100 en 200 euro, mijn consult kost 149,-. Maar speelt er meer en is er sprake van fysieke onrust, of behoefte aan veel coaching? Dan zie je verschillende prijzen tussen de 200 en 400 euro. Heb je een enkele vraag dan bieden veel slaapcoaches een slaapgesprek aan. Bij mij kost deze 49,- euro. Kijk vooral niet te veel naar de prijs, maar kijk of de persoon en methode bij je past. Maak kennis en volg vooral je gevoel. Zorg dat er een klik is en het is belangrijk dat een coach ook een klik met jullie voelt. Ik raad altijd wel aan een gecertificeerde coach in de hand te nemen, gespecialiseerd op het gebied van slapen.
 • Worden de consulten van een slaapcoach vergoed?
  De kosten of het consult van een slaapcoach worden helaas nog niet vergoed. Maar soms zie ik wel dat werkgevers de kosten willen vergoeden, een werknemer die uitvalt door slaaptekort is natuurlijk veel duurder dan een consult. Vandaar dat sommige werkgevers willen bijdragen. Ga hierover in gesprek met je werkgever. Artsen, Klinieken en consultatiebureaus worden wel vergoed. Hierbij moet je wel goed kijken of hun manier van werken bij jou, je kind en gezin past.
 • Komt een slaapcoach bij ons thuis? Op een huisbezoek?
  Dat kan, maar vaak niet en is een consult digitaal. Dat heeft ermee te maken dat je bij slapen niet wil kijken naar een moment, maar echt een aantal dagen in kaart wil brengen. Zo zie je patronen en juist die patronen kunnen het slapen helpen of juist tegenwerken. Natuurlijk kan een slaapcoach ook bij je thuiskomen en meekijken naar het bedtijdritueel of kijken waar in de basis er nog dingen veranderd kunnen worden. Maar een slaapcoach is getraind om heel veel van deze informatie ook uit het intakeformulier en de logs te halen. Het beeld is dan vaak completer dan een momentopname van een uurtje en omdat kinderen zich toch vaak anders gedragen wanneer anderen erbij zijn, heb ik in elk geval de voorkeur voor een digitaal consult door middel van videobellen.
 • Wat is je werkgebied?
  Doordat mijn consulten veelal digitaal zijn, maakt het niet uit waar je woont! Dus of je nu in Almere woont, Amsterdam, Limburg, Friesland of straks dichtbij in Drachten? Dat maakt helemaal niet uit, ik heb mensen uit heel Nederland mogen helpen.
 • Ik lees veel op internet, maar veel spreekt elkaar ook tegen. Hoe komt dat?"
  Ja, klopt! Lastig he!? Er zijn veel visies en methodieken bedacht de afgelopen jaren. Elk vanuit hun eigen achtergrond, ervaringen of onderzoeken. En wat zij willen is mensen helpen, dus gaan ze dingen schrijven, geven ze tips of helpen ze je een beetje op weg. Ik vergelijk het altijd met diëten… als ik de tips zou lezen van een koolhydraatarm dieet en die van het brooddieet zullen ze elkaar flink tegenspreken, maar dat zegt niet dat ze allebei verkeer zijn. Maar ga je de tips door elkaar gebruiken, zal je niet afvallen. Kijk daarom goed naar de visie van de slaapcoach die je inschakelt of vraag hiernaar. Als Droomritmecoach houd ik zeker rekening met jullie opvoedstijl en jullie normen en waarden. Dat vind ik heel belangrijk, omdat een plan dan dicht bij jullie blijft.
 • Wat als een slaapcoach als jij het ook niet weet?
  Ik heb een uitgebreide opleiding gevolgd en kan veel opzoeken. Heel soms komt het voor dat ik er de vinger niet op kan leggen. Ik verwijs je dan gericht door naar een specialist. Ook zit ik in een netwerk met een aantal slaapcoaches die elk ook hun specialisme hebben. Wij hebben dagelijks contact en waar nodig kan ik een vraag stellen of een casus voorleggen. Een goede professional weet wat zij kan, maar ook waar ze dit moet over laten aan een ander. Tijdens een kennismakingsgesprek kan ik vaak al goed inschatten of ik jullie kan helpen of niet.
 • Wat is de slagingskans van een slaapconsult van een slaapcoach?
  Er zijn vaak heel veel factoren die ervoor zorgen dat een kindje niet slaapt. Werken aan slaap vraagt vaak een stukje gedragsverandering of een verandering in leefstijl. Wat extra moeilijk is als je zelf ook oververmoeid bent. Zie het weer als diëten. Een voedingsdeskundige kan nog zo’n mooi plan bedenken, maar wanneer jij bij alles mayonaise gaat nemen, zal je niet afvallen. Het valt en staat dus ook bij een stukje inzet van de ouders.
bottom of page